大学英语(山东轻工职业学院) 知到智慧树答案2026年版

第一章 单元测试

1、 Lu Yang: Hello, nice to meet you. My name is Lu Yang.
Michael: ____, Professor Lu? I’m Michael Breen. Please call me Mike. ( )。

A:Hi
B:How do you do
C:How are you
D:Fine, thanks
答案:
How do you do

2、 Lu Yang: Do you have a WeChat ID? Let’s friend each other.
Michael: OK. _______.( )。

A:See you later
B:Bye
C:Here is my QR code
D:Here you are
答案:
Here is my QR code

3、 Michael: Professor Lu. How nice to see you again! How are you?
Lu Yang:_____. How is your project? ( )。

A:Very well, thank you
B:How are you
C:Nice to meet you
D:How do you do
答案:
Very well, thank you

4、 “好久不见”翻译为long time no see。( )

A:对
B:错
答案:

5、 给对方名片时的表达是:Here is my card。( )

A:对
B:错
答案:

6、 Many Americans prefer a firm handshake with the whole hand to a limp one with the fingers. ( )

A:对
B:错
答案:

7、 When you meet an older person for the first time, you can say “How are you?”. ( )

A:对
B:错
答案:

8、 Ling feels nervous because she doesn’t know how to greet or introduce people. ( )

A:对
B:错
答案:

9、 If you have an idea and I have an idea, and we___ ideas, we each now have two ideas. ( )

A:change
B:exchange
C:discuss
答案:
exchange

10、 Although he received little____- education due to his poor family condition, he learned hard by himself and became a famous architect. ( )

A:formal
B:informal
C:discuss
答案:
formal

11、 If you can come, please let us know ____, since we have to prepare the final program soon. ( )。

A:once
B:for a long time
C:as long as
D:as soon as possible
答案:
as soon as possible

12、 We sincerely hope that you could accept our invitation if it is ____ for you. ( )。

A:easy
B:right
C:convenient
D:happy
答案:
convenient

13、 ____ the Student Union, I’m writing to invite you to be a judge at our English speech contest to be held at 2:30 p.m. ( )

A:On behalf of
B:As
C:For
D:Because of
答案:
On behalf of

14、 I am writing to invite you to attend my birthday party _ my house _ Sunday, Sept. 11 ___ 6:00 p.m. ( )

A:on; at; on
B:at; on; at
C:in; at; at
D:to; in; about
答案:
at; on; at

15、 京剧is spoken Beijing Opera in English.( )

A:对
B:错
答案:

16、 How to say 功夫 in English.( )

A:Kongfu
B:Gongfu
答案:
Kongfu

第二章 单元测试

1、 Peter: How do you usually go to work?
Mark: ___. ( )

A:I get up at 8 AM
B:About 2 hours
C:At downtown
D:I usually drive my car
答案:
I usually drive my car

2、

Bill: Excuse me, where is the manager’s office?
Clerk: The manager’s office? It’s not on this floor. It’s ___ the fourth floor downstairs. ( )。

A:in
B:on
C:at
答案:
on

3、 Mary: When you come out of the lift, turn left. Mr. Smith’s office is the second one on the right.
Tom: _____. ( )

A:Thank you
B:You are welcome
C:Don’t mention it
D:Sorry to hear that
答案:
Thank you

4、 Mary: How far is it from here to the library?
Tom: _____. ( )

A:You can’t miss it
B:It’s only three stops away
C:It’s on your left
D:Take Bus No. 10
答案:
It’s only three stops away

5、 Mary: Is there a bus going there?
Tom: _____. ( )

A:Yes, but you may walk there
B:You are welcome
C:Yes, take a taxi.
D:No, it’s a white building.
答案:
Yes, but you may walk there

6、 Max went to Liverpool by train. ( )

A:对
B:错
答案:

7、 The youth hostel Max wanted to go was far away from the railway station. ( )

A:对
B:错
答案:

8、 David gets lost and his cellphone is __ because it is out of battery. ( )

A:useful
B:of no use
C:broken
答案:
of no use

9、 __staying in America for a better life, Qian Xuesen chose to return to China no matter how hard it was. ( )

A:Instead of
B:Preferring
C:Considering
答案:
Instead of

10、 Many youth hostels are _ from warehouses. ( )

A:converted
B:converting
C:to convert
答案:
converted

11、 “销售部”翻译为After Sales。( )

A:对
B:错
答案:

12、 “人力资源部”翻译为Personnel。( )

A:对
B:错
答案:

13、 By using the same color themes and logos, the sign of your company can carry out your brand __ throughout.( )

A:clarity
B:stature
C:identity
D:beautiful
答案:
identity

14、 The location in a directory sign tells exactly where the place is located. It could be _ or _. ( )。

A:graphics
B:pictures
C:floor number
D:room number
答案:
floor number
room number

15、 Signs are __ or ___ on a board, to draw attention, give warnings or direct some body towards some places. ( )

A:marks
B:pictures
C:words
D:warns
答案:
marks
pictures
words

16、 Shanghai Oriental Pearl TV tower is the fifth highest in Asia.( )

A:对
B:错
答案:

17、 Where is the Shanghai municipal history museum? ( )

A:The Bund
B:Waibaidu Bridge
C:Nanjing road
D:Shanghai Oriental Pearl TV tower
答案:
Shanghai Oriental Pearl TV tower

18、 Which place is China’s most premier shopping street. ( )。

A:Nanjing road
B:The Bund
C:Shanghai Oriental Pearl TV tower
D:Waibaidu Bridge
答案:
Nanjing road

19、 Which place has become a distinct landmark in Shanghai’s iconic skyline.( )。

A:the garden bridge
B:the grandma’s bridge
C:the Waibaidu Bridge
D:the mother’s bridge
答案:
the garden bridge
the grandma’s bridge
the Waibaidu Bridge

20、 Where is the world’s highest hotel .( )。

A:the Bund
B:the Shanghai Oriental Pearl TV tower
C:the Nanjing road
D:the Shanghai World Financial Center
答案:
the Shanghai World Financial Center

第三章 单元测试

1、 —Would you like to come with us? ( )
___

A:That’s terrible.
B:Never mind!
C:Why not?
D:You are welcome.
答案:
Why not?

2、 Aren’t you crazy about tennis? Why not sign up for it? ( )

A:You are just crazy.
B:Cheer up!
C:It sounds attractive.
D:Come on!
答案:
It sounds attractive.

3、 —Both the two football teams are very strong.
__ ( )

A:Let’s go on foot.
B:Are you crazy about basketball?
C:What’s wrong with them?
D:The match must be very exciting.
答案:
The match must be very exciting.

4、 Walking is a healthy outdoor activity. ( )

A:Work makes me tired.
B:Would you like to come?
C:Shall we go for a walk now?
D:Are you interested in the work?
答案:
Shall we go for a walk now?

5、 —A poster says there is going to be a picnic lunch by the river this weekend.
_____ ( )

A:Why don’t we join them?
B:Would you like to join us?
C:Don’t mention it!
D:It’s on the notice board.
答案:
Why don’t we join them?

6、 In order to become more outgoing, he tried every opportunity to ______ with others. ( )

A:social
B:socialize
C:socializing
答案:
socialize

7、 With a population of more than 1.4 billion, China _ almost 18% of the global population. ( )

A:takes up
B:makes up
C:accounts for
答案:
makes up
accounts for

8、 Children who get more exercise ______ have higher GPAs. ( )

A:tend
B:tend to
C:like
答案:
tend to

9、 They are ready to_____ the contest. ( )

A:engage in
B:be engages as
C:be engaged in
答案:
engage in

10、 The time spent on leisure activities_ widely by age group. ( )

A:vary
B:varies
C:is varying
答案:
varies

11、 All are welcomed ___. ( )

A:firmly
B:warmly
C:tightly
D:very
答案:
warmly

12、 All the goods on show are sold at twenty percent __.( )。

A:discount
B:down
C:on sale
D:on show
答案:
discount

13、 _ to improve our English, an English evening will be held in our meeting hall from 7:00 to 9:00 next Friday.( )

A:Owing to
B:So as to
C:In order to
D:Thanks
答案:
In order to

14、 There is ___ news that we’ll hold a charity show named Show Your Love in the lecture hall. ( )。

A:a
B:不填
C:a piece of
D:one
答案:
a piece of

15、 What factors are included in a movie poster? ( )。

A:Name of the movie
B:Leading actor and actress
C:Director, Writer, Producer, Designer
D:Releasing date
答案:
Name of the movie
Leading actor and actress
Director, Writer, Producer, Designer
Releasing date

16、 which is a harvest festival? ( )

A:Dragon boat festival
B:Qingming festival
C:Mid-autumn festival
D:the Spring Festival
答案:
Mid-autumn festival

17、 Which festival is celebrated every year at the turning of Chinese traditional __. ( )

A:Dragon boat festival
B:Qingming festival
C:Mid-autumn festival
D:the Spring Festival
答案:
the Spring Festival

18、 In which festival, will people light the lanterns. ( )

A:Dragon boat festival
B:Qingming festival
C:Mid-autumn festival
D:the Spring Festival
答案:
the Spring Festival

19、 Which festival is related to the legend of Qu Yuan? ( )

A:Dragon boat festival
B:Qingming festival
C:Mid-autumn festival
D:the Spring Festival
答案:
Dragon boat festival

20、 In which festival, will people go to visit their ancestors’ graves to pray? ( )

A:Dragon boat festival
B:Qingming festival
C:Mid-autumn festival
D:the Spring Festival
答案:
Qingming festival

第四章 单元测试

1、 —What’s the trouble with you?
_____ ( )

A:Oh, thank you.
B:Sit down, please.
C:That’s a chance for you.
D:I’ve got a bad toothache.
答案:
I’ve got a bad toothache.

2、 —Have you taken the medicine?
_____ ( )

A:Thank you for the advice.
B:I went to see the doctor.
C:Three times a day after meals.
D:Not yet. But perhaps I should.
答案:
Not yet. But perhaps I should.

3、 —Does this new treatment work well?
_____ ( )

A:Yes, it’s beautiful.
B:The doctor works too hard.
C:The nurse treats me well.
D:Well, let’s wait and see.
答案:
Well, let’s wait and see.

4、 —Have you seen a doctor?
_____ ( )

A:I hate to take any medicine!
B:No. The appointment is tomorrow.
C:See you this afternoon.
D:I’d love to go with you.
答案:
No. The appointment is tomorrow.

5、 —Do I need to take some more medicine?
_____ ( )

A:No, I don’t think so.
B:Don’t mention it.
C:How wonderful it is.
D:The pleasure is mine.
答案:
No, I don’t think so.

6、 Peter is ____ the house which belonged to his father. ( )

A:making up
B:occupied
C:in possession of
答案:
in possession of

7、 The building doesn’t __ to safety regulations. ( )

A:belong
B:conform
C:accord
答案:
conform

8、 I had made it as plain as I could so that he could not ______ take my meaning. ( )

A:fail to
B:succeed in
C:have the chance to
答案:
fail to

9、 A healthy lifestyle can _ us with a longer and healthier life. ( )

A:give
B:win
C:reward
答案:
reward

10、 It’s wrong to _ your parents’ love for granted. ( )

A:take
B:think
C:regard
答案:
take

11、 Normally the people in America or England write addresses from the building to the room. ( )

A:对
B:错
答案:

12、 The Student’s Union takes pleasure in __ that English Corner is to be held in Building 3, Room 215, on Friday, May 27, at 7:00pm. ( )

A:hold
B:announce
C:holding
D:announcing
答案:
announcing

13、 The lecture will be held in the students’ activity center from 1:30p.m. to 3:30p.m. on Friday afternoon, Feb. 22nd . All members should __ on time. ( )。

A:present
B:come
C:attend
D:go
答案:
attend

14、 A notice usually consists of three parts: _ , _ and __( )。

A:Heading
B:Body
C:Signature
D:Title
答案:
Heading
Body
Title

15、 The body of the notice informs the public of certain events or actives, including the purpose for using the notice, detailed the information about the events, such as the __, the , the __, some _ and so on. ( )

A:object
B:place
C:time
D:simple remarks
答案:
object
place
time
simple remarks

16、 Chuan dishes are spicy and hot. ( )

A:对
B:错
答案:

17、 Shandong cuisine is called Lu Cai. ( )

A:对
B:错
答案:

18、 Shandong cuisine taste a little bit bland. ( )

A:对
B:错
答案:

19、 A lot of the flavors in Anhui Cuisine tend to be very like natural flavors. ( )

A:对
B:错
答案:

20、 Which cuisine does taste a little bit sweet? ( )

A:Chuan dishes
B:Anhui Cuisine
C:Shandong cuisine
D:Guangdong Cuisine
答案:
Guangdong Cuisine


下方是付费阅读内容:本平台商品均为虚拟商品,无法用作二次销售,不支持退换货,请在购买前确认您需要购买的资料准确无误后再购买,望知悉!


完整答案需点击上方按钮支付5元购买,所有答案均为章节测试答案,无期末答案。购买后上方矩形框将出现已付费的隐藏内容。


如果点击【立即购买】不能跳转,请更新一下APP版本,如百度APP可能有兼容性问题,更新版本即可正常使用,或者换一个浏览器(如UC浏览器)再试试

不知道怎么购买?点击这里查看购买教程!

期末考试可以联系客服付费代做,如有需要,请点击下方红字。

点击这里,联系客服期末代做!


萌面人优惠券

 

一键领取淘宝,天猫,拼多多无门槛优惠券,购物省省省!

tips1.无门槛优惠券介绍:

普通优惠券,使用需要满足对应的门槛,如满99元减5元

无门槛优惠券,领券直接减30元,无任何使用门槛。

tips2.购物安全

本平台只收集分享优惠券信息,购买商品仍然在各大电商平台。同时享受对应的售后保障,不满意随时可以退换货!

如需了解详情请点击下方红字:

点击这里,查看萌面人优惠券详细介绍!


萌面人优惠券APP下载

支持安卓,苹果,PC电脑等设备,可查看各种大学网课答案,可一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券

详情请点击下方红字:

点击这里,查看app详情


更多信息:如何找到本平台?

方法一:

点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人 网站!

点击这里,进入萌面人网站!

方法二:

点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人资料铺 网站!

点击这里,进入萌面人资料铺网站!

方法二:

打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺

本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案

点击这里,可查看公众号功能介绍


为了下次更快打开本网站,建议在浏览器添加书签收藏本网页。

添加书签方法:

1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页

2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


 

 


点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案