中国传统文化与当代价值 知到智慧树答案2026年版

绪论 单元测试

1、 问题:What is the Confucius doctrine except——-.( )
选项:
A:Ren
B:Li
C:Xin
D:Dao
答案: 【
Dao

2、 问题:Anyone who can reach the highest moral is called—–( )
选项:
A:propriety
B:Benevolence
C:Obligation
D:Junzi
答案: 【
Junzi

3、 问题:Ren relates closely to ——-.( )
选项:
A:Kindness
B:Self-discpline
C:Prerequisite
D:Propriety
答案: 【
Kindness

4、 问题:Which famous story in ancient times can interpret the relation –teacher and student? ( )
选项:
A:Zi gong shou xiao
B:Bai di cheng tuo gu
C:Qi xi ju xian
D:Meeting of Mianchi
答案: 【
Zi gong shou xiao

5、 问题:Which doctrine can be interpreted in the story of Bai di cheng tuo gu? ( )
选项:
A:Ren
B:Li
C:Yi
D:Zhi
答案: 【
Yi

第一章 单元测试

1、 问题: is put the first place in the core values?( )
选项:
A:Civility
B:Prosperity
C:Democracy
D:Freedom
答案: 【
Prosperity

2、 问题:Enriching the people first is priority, –is the ultimate goal .( )
选项:
A:Development
B:Education
C:Nurishing
D:Strengh
答案: 【
Development

3、 问题:—-should be remembered to prevent the invasion from Japan in the Ming dynasty.( )
选项:
A:QiJiguang
B:LingZexu
C:Confucius
D:Mencius
答案: 【
QiJiguang

4、 问题:What did QiJiguang practice to fight Japanese pirates? ( )
选项:
A:Martial arts
B:Peking opera
C:Millitary books
D:Tactics
答案: 【
Millitary books

5、 问题:QiJiguang created the tactics except—-( )
选项:
A:Yingyang array
B:Sancai array
C:wuxing array
D:yuanyang array
答案: 【
Yingyang array

第二章 单元测试

1、 问题:The Chinese word for democracy is —-( )
选项:
A:Mingzhu
B:Minzhu
C:wenming
D:wengming
答案: 【
Minzhu

2、 问题:—-is a good example to illustrate the democracy?( )
选项:
A:The Control of Zhenguan
B:Tangtaizong
C:Lishiming
D:Tang dynasty
答案: 【
The Control of Zhenguan

3、 问题:—–dynasty did the Control of Zhenguan happen?( )
选项:
A:Tang dynasty
B:Qin dynasty
C:Yuan dynasty
D:Ming dynasty
答案: 【
Tang dynasty

4、 问题:Which characters have been mentioned except—( )
选项:
A:Lishimin
B:Sunfuga
C:Tangtaizong
D:Zhenguan
答案: 【
Zhenguan

5、 问题:–is the demand on the government.( )
选项:
A:People first
B:Rule by the people
C:Rule of the people
D:Rule for the people
答案: 【
Rule for the people

第三章 单元测试

1、 问题:What does civilization mean for an individual ? ( )
选项:
A:being polite outwardly
B:Friendly inwardly
C:Being polite outwardly and friendly inwardly
D:Upholding justice and harmony
答案: 【
Being polite outwardly and friendly inwardly

2、 问题:What can be illustrated as civilization in the Chinese history? ( )
选项:
A:The three appreciative qualities of Puyi in the governance of Zilu
B:The three appreciative qualities of Zilu in the governance of Puyi
C:The birthplace of Sanshan
D:The birthplace of the three appreciative qualities
答案: 【
The three appreciative qualities of Zilu in the governance of Puyi

3、 问题:Confucius praised Puyi’s good governance from three aspects except——.( )
选项:
A:Respect and faith
B:Loyalty and leviency
C:Insight and judgement
D:Judgement and respect
答案: 【
Judgement and respect

4、 问题:What does it infer from Confucius’ praise? ( )
选项:
A:People in Puyi are kind
B:Zilu is careful, decisive and wise
C:The street are neat everywhere
D:The officers are loyalty to the governance
答案: 【
Zilu is careful, decisive and wise

5、 问题:What is it about for individuals civility?( )
选项:
A:Good manners and kind heart
B:Affability outwardly and inwardly
C:Mutual respect and mutual assistance
D:Self-renewal, impartiality and harmony
答案: 【
Good manners and kind heart

第四章 单元测试

1、 问题:What does He , the Chinese word,mean? ( )
选项:
A:peace and harmony
B:Kindness and happiness
C:hospitality
D:Balance and harmony
答案: 【
Balance and harmony

2、 问题: Where can be interpreted as the harmonious concept except——( )
选项:
A:Taihe
B:Zhonghe
C:Baohe
D:Yonghe
答案: 【
Yonghe

3、 问题:Which story can be illustrate as harmonious concept in China? A
选项:
A:Cow and Bark
B:Menchang
C:The state of Qin
D:King Zhao of Qin
答案: 【
Cow and Bark

4、 问题:In the video clip, which has been mentioned except—? ( )
选项:
A:Taiji
B:Music playing
C:Performance of tea ceremony
D:Drums and gongs
答案: 【
Drums and gongs

5、 问题:Which period does Cow and bark happen? ( )
选项:
A:The state of Warring period
B:The state of Qing dynasty
C:The state of Qin dynasty
D:The state of Qi dynasty
答案: 【
The state of Warring period


下方是付费阅读内容:本平台商品均为虚拟商品,无法用作二次销售,不支持退换货,请在购买前确认您需要购买的资料准确无误后再购买,望知悉!


完整答案需点击上方按钮支付5元购买,所有答案均为章节测试答案,无期末答案。购买后上方矩形框将出现已付费的隐藏内容。


如果点击【立即购买】不能跳转,请更新一下APP版本,如百度APP可能有兼容性问题,更新版本即可正常使用,或者换一个浏览器(如UC浏览器)再试试

不知道怎么购买?点击这里查看购买教程!

期末考试可以联系客服付费代做,如有需要,请点击下方红字。

点击这里,联系客服期末代做!


萌面人优惠券

 

一键领取淘宝,天猫,拼多多无门槛优惠券,购物省省省!

tips1.无门槛优惠券介绍:

普通优惠券,使用需要满足对应的门槛,如满99元减5元

无门槛优惠券,领券直接减30元,无任何使用门槛。

tips2.购物安全

本平台只收集分享优惠券信息,购买商品仍然在各大电商平台。同时享受对应的售后保障,不满意随时可以退换货!

如需了解详情请点击下方红字:

点击这里,查看萌面人优惠券详细介绍!


萌面人优惠券APP下载

支持安卓,苹果,PC电脑等设备,可查看各种大学网课答案,可一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券

详情请点击下方红字:

点击这里,查看app详情


更多信息:如何找到本平台?

方法一:

点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人 网站!

点击这里,进入萌面人网站!

方法二:

点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人资料铺 网站!

点击这里,进入萌面人资料铺网站!

方法二:

打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺

本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案

点击这里,可查看公众号功能介绍


为了下次更快打开本网站,建议在浏览器添加书签收藏本网页。

添加书签方法:

1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页

2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


 

 


点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案