
第一章 单元测试
1、:
Applied linguistics is grounded in real-world language-driven problems and concerns primarily by linkages to practical issues involving language use, language leaning and teaching.( )
A:对
B:错
答案: 对
2、:
It is of importance for applied linguistics to incorporate with other disciplinary knowledge in its efforts to address language-based problems. ( )
A:对
B:错
答案: 对
3、:
Second language pedagogy is a large area of research activity in contemporary applied linguistics. ( )
A:对
B:错
答案: 对
4、:
Applied linguistics is the study of language and linguistics in relation to practical problems. ( )
A:错
B:对
答案: 对
5、:
Work in language teaching has two interrelated strands. What are they? ( )
A:when language should be taught
B:how language should be taught
C:why language should be taught
D:what kind of language should be taught
答案: how language should be taught;
what kind of language should be taught
第二章 单元测试
1、:
Corpus can tell us what is possible or correct or not possible or incorrect in language.( )
A:错
B:对
答案: 错
2、:
Corpus approach utilizes a large and principled collection of naturally occurring texts as the basis for analysis. ( )
A:错
B:对
答案: 对
3、:
Corpus linguistics is not able to provide all possible language at one time. ( )
A:对
B:错
答案: 错
4、:
Comparable corpora of different languages can be used by translators and by learners to identify differences and equivalences in each language. ( )
A:错
B:对
答案: 对
5、:
( ) is a collection of texts-essays. Its purpose is to identify in what respects learners differ from each other and from the language of native speakers, for which a comparable corpus of native-speaker texts is required.
A:Parallel corpus
B:Learner corpus
C:Specialized corpus
D:General corpus
答案: Learner corpus
注:此答案尚未制作完成,如需购买,可点击下方红字提交表单联系客服更新