
第一章 单元测试
1、 As the budding stage of Chinese culture, the Pre-Qin Period includes ( ).
A:Xia Dynasty
B:Tang Dynasty
C:Song Dynasty
D:Ming Dynasty
答案:
Xia Dynasty
2、 A narration of the history in the Southern Dynasty refers to ( ).
A:Hanshu
B:Nine Chapters on Arithmetic
C:Shi Ji
D:Papermaking Technology
答案:
Shi Ji
3、 The heyday of China’s feudal society is ( ).
A:Qin Dynasty
B:Tang Dynasty
C:Sui Dynasty
D:Song Dynasty
答案:
Tang Dynasty
4、 The transmission of Islam promotes cultural exchanges between China and western nations in the Ming and the Qing Dynasties ( ).
A:对
B:错
答案:
错
5、 Mao Zedong Thought involves “to seek Truth From Facts” and “to be able to stand on one’s own feet”( ).
A:对
B:错
答案:
对
第二章 单元测试
1、 What natural heritage is known as the “Fairy Land in the world” ( ).
A:Shilin Scenic Spot
B:The Great Wall
C:Mausoleum of the First Qin Emperor
D:Huanglong Scenic Spot
答案:
Huanglong Scenic Spot
2、 Classical Gardens of Suzhou include( ).
A:Humble Administrator’s Garden
B:Mountain Resort of Chengde
C:The Summer Palace
D:The Riyuetan Lake Scenic Spot
答案:
Humble Administrator’s Garden
3、 The types of landmass in China include ( ).
A:high mountains
B:rugged plateaus
C:hilly areas
D:fertile plains
答案:
high mountains
rugged plateaus
hilly areas
fertile plains
4、 The same temperature zone can contain different dry and wet zones ( ).
A:对
B:错
答案:
对
5、 The Imperial Palace Museum in Beijing is a royal palace of the Yuan and Qing Dynasties ( ).
A:对
B:错
答案:
错
第三章 单元测试
1、 According to four diagnosis, the patient’s mentality and emotions, living conditions, living habits belong to ( ).
A:Auscultation and Olfaction
B:Inquiry
C:Palpation and Pulse-taking
D:Inspection
答案:
Inquiry
2、 There are four properties according to the performance of Chinese Materia Medica, including ( ).
A:cold
B:hot
C:warm
D:cool
答案:
cold
hot
warm
cool
3、 There are five philosophical categories according to the Five Phase Theory, including ( ).
A:Liver-wood
B:Heart-fire
C:Spleen-earth
D:Metal-lung
答案:
Liver-wood
Heart-fire
Spleen-earth
Metal-lung
4、 The Canon of Acupuncture and Moxibustion discusses the viscera meridians, pulse diagnosis theory, acupoint sites, acupuncture method and taboos, acupuncture points, etc. ( )
A:对
B:错
答案:
对
5、 According to TCM’s philosophical background, blood vessels and meridians are the channels for the operation. ( )
A:对
B:错
答案:
对
6、 The earliest existing medical book in Traditional Chinese Medicine is ( ) .
A:Nan Jing
B:Shanghan Zabing Lun
C:Shennong Materia Medica Classic
D:Huangdi Neijing
答案:
Huangdi Neijing
7、 One of the sources for the theoretical system of Traditional Chinese Medicine is( ).
A:the thought of YING and YANG
B:the theory of strength direction
C:life nourishing and health preservation
D:life lengthening and macrobiosis
答案:
the thought of YING and YANG
8、 The characteristics of the theory of etiology are ( ).
A:the guiding principle of the theory of Yin and Yang and five elements
B:the core guidance of the concept of wholism
C:the thought of the unity of man and nature
D:a method of syndrome differentiation analysis
答案:
the guiding principle of the theory of Yin and Yang and five elements
the core guidance of the concept of wholism
a method of syndrome differentiation analysis
9、 Essential Qi refers to the primitive substance that constitutes all things in heaven and earth.( )
A:对
B:错
答案:
对
10、 Five Phases Theory includes the six climate-influencing factors in the four seasons of a year .( )
A:对
B:错
答案:
错
第四章 单元测试
1、 The typical features of music in Xia& Shang include ( ).
A:Respecting the rules of heaven
B:Praising man’s power to conquer nature
C:Growing good crops
D:Learning from the movement of animals
答案:
Praising man’s power to conquer nature
2、 Chinese drama reaches its peak in ( ).
A:Yuan Dynasty
B:Ming Dynasty
C:Qing Dynasty
D:Tang Dynasty
答案:
Yuan Dynasty
3、 The new music form appearing in Qin and Han Dynasties was ( ).
A:an embryonic form of drama
B:Yufu
C:Gu Chui music
D:Ceremonial music
答案:
Yufu
Gu Chui music
4、 In the Neolithic Age, people played bone flutes or Taoxun. ( ).
A:对
B:错
答案:
对
5、 Melody of White Feather Garments is a work renowned for its fresh and elegant style, written by the famous Chinese emperor and musician, Tang Taizong. ( )
A:对
B:错
答案:
错
下方是付费阅读内容:本平台商品均为虚拟商品,无法用作二次销售,不支持退换货,请在购买前确认您需要购买的资料准确无误后再购买,望知悉!
完整答案需点击上方按钮支付5元购买,所有答案均为章节测试答案,无期末答案。购买后上方矩形框将出现已付费的隐藏内容。
如果点击【立即购买】不能跳转,请更新一下APP版本,如百度APP可能有兼容性问题,更新版本即可正常使用,或者换一个浏览器(如UC浏览器)再试试
期末考试可以联系客服付费代做,如有需要,请点击下方红字。
萌面人优惠券
一键领取淘宝,天猫,拼多多无门槛优惠券,购物省省省!
tips1.无门槛优惠券介绍:
普通优惠券,使用需要满足对应的门槛,如满99元减5元

无门槛优惠券,领券直接减30元,无任何使用门槛。

tips2.购物安全
本平台只收集分享优惠券信息,购买商品仍然在各大电商平台。同时享受对应的售后保障,不满意随时可以退换货!
如需了解详情请点击下方红字:
萌面人优惠券APP下载
支持安卓,苹果,PC电脑等设备,可查看各种大学网课答案,可一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券
详情请点击下方红字:
更多信息:如何找到本平台?
方法一:
点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人 网站!

方法二:
点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人资料铺 网站!

方法二:
打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺
本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案
点击这里,可查看公众号功能介绍

为了下次更快打开本网站,建议在浏览器添加书签收藏本网页。
添加书签方法:
1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页
2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页