
第一章 单元测试
1、 “contention and flourishing of numerous schools of thought” refers to ( )?
A:百家争鸣
B:罢黜儒术
C:仁者爱人
D:学而时习之
答案:
百家争鸣
2、 Confucius was born and lived during ( ).
A:Shang dynasties
B:Zhou dynasties
C:the Spring and Autumn Period
D:Qin dynasties
答案:
the Spring and Autumn Period
5、 Chinese philosophy has become one of the three philosophy systems in the world, the other two being( )。
A:Western philosophy
B:European philosophy
C:Egyptian philosophy
D:Indian philosophy
请将下面这段话翻译成英文:
答案:
Western philosophy
Indian philosophy
请将下面这段话翻译成英文:
第二章 单元测试
5、 Whose work “The Preface to the Lanting Collection” is considered the greatest masterpiece of Chinese calligraphy in history, known as The World’s First Running Script? ( )
A:Wang Xizhi
B:Ouyang Xun
C:Yan Zhenqing
D:Huai Su
答案:
Wang Xizhi
6、 According to the distinctive shape of scripts, which script is it when we describe it as “silkworm head and wild goose tail” as well as “One wave and three folds”?( )
A:Seal script
B:Clerical script
C:Cursive script
D:Running script
答案:
Clerical script
7、 Which statement is WRONG according to your understanding of Chinese painting “Riverside Scene at Qingming Festival”? ( )
A:The painting is composed of three parts: spring in the rural area, busy Bianhe River ports, and prosperous city streets.
B:It is an important historical reference material for the study of the city then as well as the life its residents rich and poor.
C:In this painting, each character’s clothes , movement and expression is different.
D:It provides a window to the period’s economic activities in urban and rural areas, and captures the daily life of people of all ranks in the capital city of Bianjing (today’s Kaifeng, Henan Province) during Qingming Festival in the Tang Dynasty.
答案:
It provides a window to the period’s economic activities in urban and rural areas, and captures the daily life of people of all ranks in the capital city of Bianjing (today’s Kaifeng, Henan Province) during Qingming Festival in the Tang Dynasty.
第三章 单元测试
1、 “律回岁晚冰霜少,春到人间草木知。”What solar term does this poem reflect?( )
A:Grain in Ear
B:Rain Water
C:Summer Solstice
D:Start of Spring
答案:
Start of Spring
2、 In the international meteorological field, the 24 solar terms are hailed as “__”( )
A:the greatest invention in China
B:the fifth great invention of ancient China
C:1. one of the seven wonders in ancient China
D:1. one of the four great inventions of ancient China
答案:
the fifth great invention of ancient China
3、 Most traditional festivals took shape during _ . ( )
A:the Qin Dynasty
B:the Tang Dynasty
C:the Song Dynasty
D:the Yuan Dynasty
答案:
the Qin Dynasty
4、 What is the most popular color in a traditional Chinese wedding? ( )
A:Gold
B:White
C:Red
D:Yellow
答案:
Red
5、 Before The newlyweds leave for the groom’s home , they need to bow down to the bride’s ______and serve tea. ( )
A:brothers
B:parents
C:relatives
D:friends
答案:
parents
6、 On November 30, 2016, the UNESCO was inscribed China’s “The Twenty-Four Solar Terms” on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity.( )
A:对
B:错
答案:
对
7、 As early as the Shang Dynasty and Zhou Dynasty , China’s dietary culture has taken shape.( )
A:对
B:错
答案:
对
8、 In an ancient Chinese wedding, the three letters are the documentations of the six etiquettes: the letter of engagement, the list of gifts, and the letter of marriage used on the day of wedding ceremony.. ( )
A:对
B:错
答案:
对
9、 People who live in the northern China prefer rice to noodles. ( )
A:对
B:错
答案:
错
10、 White Dew, Cold Dew and Frost’s Descent embody dropping process of gradual decrease of temperature.( )
A:对
B:错
答案:
对
第四章 单元测试
1、 The origin of Chinese cheongsam can be traced back to a legend in ( )。
A:the Tang Dynasty
B:the Song Dynasty
C:the Yuan Dynasty
D:the Qing Dynasty
答案:
the Qing Dynasty
2、 The cheongsam was first developed in ( )when Chinese women came to appreciate the beauty of curves, and to pay attention to figure when cutting and making dresses, instead of adhering to the traditional style.
A:the early 1920s
B:the early 1930s
C:the 1940s
D:the 1950s
答案:
the early 1920s
3、 The history of paper-cutting can be dated back to( ).
A:the 4th century
B:the 5th century
C:.the 6th century
D:the 7th century
答案:
.the 6th century
4、 ( )were the heyday of paper cutting when the art showed great maturity.
A:Ming and Qing Dynasties
B:Tang Dynasty
C:Song Dynasty
D:Yuan Dynasty
答案:
Ming and Qing Dynasties
9、 In the middle and late years of the Qing Dynasty, with the cultural interactions between Manchu and Han people, the way they dressed influenced each other. ( )
A:对
B:错
答案:
对
10、 During the Chinese New Year, the character “Fu” (“福” , blessing” ) is pasted upside down on the door to express people’s wish for the coming of perpetual life.( )
A:对
B:错
答案:
对
下方是付费阅读内容:本平台商品均为虚拟商品,无法用作二次销售,不支持退换货,请在购买前确认您需要购买的资料准确无误后再购买,望知悉!
完整答案需点击上方按钮支付5元购买,所有答案均为章节测试答案,无期末答案。购买后上方矩形框将出现已付费的隐藏内容。
如果点击【立即购买】不能跳转,请更新一下APP版本,如百度APP可能有兼容性问题,更新版本即可正常使用,或者换一个浏览器(如UC浏览器)再试试
期末考试可以联系客服付费代做,如有需要,请点击下方红字。
萌面人优惠券
一键领取淘宝,天猫,拼多多无门槛优惠券,购物省省省!
tips1.无门槛优惠券介绍:
普通优惠券,使用需要满足对应的门槛,如满99元减5元

无门槛优惠券,领券直接减30元,无任何使用门槛。

tips2.购物安全
本平台只收集分享优惠券信息,购买商品仍然在各大电商平台。同时享受对应的售后保障,不满意随时可以退换货!
如需了解详情请点击下方红字:
萌面人优惠券APP下载
支持安卓,苹果,PC电脑等设备,可查看各种大学网课答案,可一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券
详情请点击下方红字:
更多信息:如何找到本平台?
方法一:
点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人 网站!

方法二:
点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人资料铺 网站!

方法二:
打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺
本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案
点击这里,可查看公众号功能介绍

为了下次更快打开本网站,建议在浏览器添加书签收藏本网页。
添加书签方法:
1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页
2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页