气藏工程(双语)知到智慧树答案2026年版WYC

绪论 单元测试

1、

According to the phase diagram,the gas reservoir can be devided into ( ).

A:condensate gas reservoir
B:wet gas reservoir
C:dry gas reservoir
D:pure gas reservoir
答案:
condensate gas reservoir
pure gas reservoir

2、

The unconventional gases include ( ).

A:tight gas
B:coalbed methane
C:shale gas
D:gas hydrate
E:associated gas
答案:
tight gas
coalbed methane
shale gas
gas hydrate

第一章 单元测试

1、 The constituents and their ( )in the natural gas is called the composition of natural gas.

A:mole fraction
B:proportions
C:mass fraction
D:volume fraction
答案:
proportions

2、 The z factor depends on ( ), can be measured in the laboratory or obtained from correlations.

A:gas composition
B:pressure
C:temperature
D:specific gravity
答案:
gas composition
pressure
temperature
specific gravity

3、 Several gas properties have the same values for similar gases at identical values of ( ).

A:reduced pressure
B:critical pressure
C:reduced temperature
D:critical temperature
答案:
reduced pressure
reduced temperature

4、 Under standard conditions, we can express the specific gravity of a gas mixture as ratio of apparent molecular weight of the gas to ( ).

A:30
B:29
C:28
D:16
答案:
29

5、 If a significant fraction of heavy components is present in the natural gas mixture, laboratory measurements of ( ) of the C7+ fraction are required to use mixing rules.

A:the molecular weight
B:mole fraction
C:gravity
D:critical temperature
E:critical pressure
答案:
the molecular weight
mole fraction
gravity

6、 The FVF of a gas is defined as the ratio of gas volume at reservoir temperature and pressure to the volume at ( ).

A:stock tank condition
B:surface condition
C:standard condition
D:reservoir condition
答案:
standard condition

7、 For an ideal gas, the isothermal coefficient of compressibility is the reciprocal of ( ).

A:z factor
B:temperature
C:molecular weight
D:pressure
答案:
pressure

8、 Under the condition that reservoir pressure is greater than the original bubblepoint pressure, the solution gas oil ratio is ( ) the solution gas oil ratio at bubblepoint.

A:greater than
B:equal to
C:less than
D:less or equal to
答案:
equal to

9、

The concentration of dissolved solids in water can be measured with several different units, including(  ).

A:

parts per million

B:

weight percent

C:

grams of salt per liter

D:

grams Nacl per liter

答案:

parts per million

weight percent

grams of salt per liter

grams Nacl per liter

10、 The effect of non-Darcy flow usually is incorporated into fluid flow equations as an additional ( )that is rate dependent.

A:skin factor
B:pressure drop
C:rate change
D:pressure change
答案:
skin factor

第二章 单元测试

1、 To develop analysis and design techniques for well testing, we must make several simplifying assumptions about the well and reservoir being modeled. These assumptions are introduced as needed to combine ( ).

A:the principle of mass conservation
B:an equation of fluid motion
C:an equation of state
D:an equation of well testing
答案:
the principle of mass conservation
an equation of fluid motion
an equation of state

2、 In a ( ) reservoir, fluid flows radially from the reservoir to the wellbore.

A:Homogeneous-acting
B:Heterogeneous-acting
C:polyhedral
D:cylindrical
答案:
Homogeneous-acting
cylindrical

3、 Assuming that the ( ) is zero, we can write a mass balance on the element as winwout=qm .

A:pressure
B:velocity
C:net generation of matter
D:the mass flow rate into the system
答案:
net generation of matter

4、 An EOS relates volume (or density) to ( ).

A:pressure
B:velocity
C:temperature
D:viscosity
答案:
pressure
temperature

5、 The assumption of constant is valid only for ( ).

A:very low pressure and gas gravities at low temperatures
B:very low pressure and gas gravities at high temperatures
C:very high pressure and gas gravities at low temperatures
D:very high pressure and gas gravities at high temperatures
答案:
very low pressure and gas gravities at high temperatures

6、 The assumptions of ideal-reservoir model include ( ) and negligible gravity effects.

A:Homogeneous and isotropic porous medium
B:pressure dependent rock and fluid properties.
C:applicability of Darcy’s law
D:uniform thickness, radial flow, small pressure gradients
答案:
Homogeneous and isotropic porous medium
pressure dependent rock and fluid properties.
applicability of Darcy’s law
uniform thickness, radial flow, small pressure gradients

7、 Using the reference length, we define dimensionless radius as ( ).

A:rD=r˙rw
B:rD=r/rw
C:rD=rw/r
D:rD=r-rw
答案:
rD=r/rw

8、 We would like pD=0 when p=pi , pD to increase with time and pD to be positive. So we rewrite pD in the form ( ).

A:pD=(pc-p)/pi
B:pD=(p-pc)/pi
C:pD=(p-pi)/pc
D:pD=(pi-p)/pc
答案:
pD=(pi-p)/pc

第三章 单元测试

1、 The dry gases at the surface “dry” indicates that no ( )form in the surface equipment during production.

A:water
B:liquid hydrocarbons
C:heavy hydrocarbons
D:connate water
答案:
liquid hydrocarbons


注:此答案尚未制作完成,如需购买,可以点击下方红字提交表单联系客服更新,我们将在一周内更新此课程答案


点击这里,联系客服更新



点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案