
第一章 单元测试
1、 问题:Now,there arises a more popular saying that Sanshan refers to three tourist attractions, which are( ).
选项:
A:Mount Huang in Anhui Province
B:Mount Lu in Jiangxi Province
C:Mount Emei in Sichuan Province
D:Yandang Mountains in Zhejiang Province
答案: 【
Mount Huang in Anhui Province
Mount Lu in Jiangxi Province
Yandang Mountains in Zhejiang Province
】
2、 问题:Mount Tai is a mountain of historical and cultural significance located south of the city of Tai’an, Shandong province. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
错
】
3、 问题:Confucius once said “No mountains home and abroad could be compared to Anhui’s Huangshan Mountain. There is no desire for climbing other mountains after a visit to Mount Huangshan, the viewing (of other mountains) stops.”( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
错
】
4、 问题:Who renamed Huangshan in 747 AD?( )
选项:
A:Emperor Taizong of Tang
B:Emperor Gaozong of Tang
C:Emperor Xuanzong of Tang
D:Emperor Xianzong of Tang
答案: 【
Emperor Xuanzong of Tang
】
5、 问题:( )is one of the steepest and most challenging hiking paths of Mount Tai? ( )
选项:
A:The South Heaven Gate
B:The 18 Bends
C:The Jade Emperor Peak
D:The Heavenly Street
答案: 【
The 18 Bends
】
6、 问题:Mount Tai is among the first group of National Parks of China.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
7、 问题: 玉皇顶 is translated as Jade Emperor Peak.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
8、 问题:Since ancient times, north has been believed to be the holiest point since it was the direction from which the sun would rise, leading it to be associated with birth and renewal.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
错
】
9、 问题:Huangshan is located within Huangshan city in the( )of Anhui Province. ( )
选项:
A:north
B:south
C:east
D:West
答案: 【
south
】
10、 问题: Welcoming-Guests Pine is thought to be more than 1500 years old. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
第二章 单元测试
1、 问题:“不到长城非好汉”可以翻译为“He who fails to reach the Great Wall is not a true man.”。( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
2、 问题:The Great Wall’s main purpose today is cultural. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
3、 问题:The Temple of Confucius originally built to ( ).
选项:
A:be a summer resort for emperors
B:commemorate the great philosopher Confucius
C:run a school and teach Confucianism
D:burry Confucius and his descendants
答案: 【
commemorate the great philosopher Confucius
】
4、 问题:Kong Family Mansion a typical building of the combination of official office and inner house in Chinese feudal society. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
5、 问题:What happened immediately after the Terracotta Warriors were unearthed? ( )
选项:
A:They were officially on display.
B:They were listed by UNESCO as a World Cultural Heritage Site.
C:The paint on them became dry and fell off.
D:The actual tomb of Qin Shihuang was excavated.
答案: 【
The paint on them became dry and fell off.
】
6、 问题:The life-like Terracotta Warriors and Horses arranged in battle formations are the star features at the museum. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
7、 问题:以下哪一项不属于中国四大石窟? ( )
选项:
A:云冈石窟
B:龙门石窟
C:麦积山石窟
D:榆林窟
答案: 【
榆林窟
】
8、 问题:In ancient times, Dunhuang was the center of trade between China and its western neighbors.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
9、 问题:The layer and the shape of a pagoda in Shaolin Temple depend on many factors, such as one’s( ).
选项:
A:Buddhist status
B:length of time being a monk
C:attainment
D:prestige
答案: 【
Buddhist status
attainment
prestige
】
10、 问题:The main purpose of Shaolin martial arts training was the promotion of health, strength and mental concentration. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
第三章 单元测试
1、 问题:What is the relationship between Confucius and Mencius? ( )。
选项:
A:Teacher and student
B:Father and son
C:Brothers
D:Founder and successor
答案: 【
Founder and successor
】
2、 问题:If you think someone behaves or lives in a way that is morally justified, you can say they are righteous.( )。
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
3、 问题:The traditional Chinese gateway can be called as _( )。
选项:
A:Ji-men
B:Pai-fang
C:Pai-lou
D:Sacred Way
答案: 【
Pai-fang
Pai-lou
】
4、 问题:Which animal would NOT be stood along the Sacred Way of a mausoleum( )。
选项:
A:Dragon
B:Lion
C:Xie-zhi
D:Elephant
答案: 【
Dragon
】
5、 问题:The Xiaotang Mountain Han Shrine is one of China’s earliest and most precious stone structure buildings in existence.( )。
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
6、 问题:girder指的是建筑物的大梁。( )。
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
7、 问题:Longshou Canal was built in Han Dynasty.( )。
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
8、 问题:“风伯”is the God of Wind in Chinese myth.( )。
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
9、 问题:孝堂山郭氏祠位于山东济南。( )。
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
10、 问题:啮指痛心讲的是曾子对自己的母亲很孝顺的故事。( )。
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
第四章 单元测试
1、 问题:What kind of gate denotes the highest social status of the host? ( )
选项:
A:Wangfu Gate
B:Guangliang Gate
C:Jinzhu Gate
D:Manzi Gate
答案: 【
Wangfu Gate
】
2、 问题:The centre of the Forbidden City is ____( )。
选项:
A:the Hall of Central Harmony
B:the Hall of Preserving Harmony
C:the Hall of Supreme Harmony
D:the Hall of Imperial Peace
答案: 【
the Hall of Supreme Harmony
】
3、 问题:The functions of Tianjing in Hongcun ancient village include ______. ( )
选项:
A:ventilating
B:lighting
C:fire-preventing
D:theft-preventing
答案: 【
ventilating
lighting
fire-preventing
】
4、 问题:Classical gardens of Suzhou draw on the ancient disciplines of Chinese arts of calligraphy and poetry, together with fundamental concepts of landscape. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
5、 问题:Some people said that the design of the Tianjing was related to the ideology of ____ of Huizhou people. ( )
选项:
A:the Taoism of “Tao emulates nature”
B:the Confucianism of “human being in harmony with nature”
C:the concept of“Ying and Yang in the Book of Changes”
D:the Zhuangism of “obedience to the way of heaven”
答案: 【
the Confucianism of “human being in harmony with nature”
】
6、 问题:The quadrangle is a traditional courtyard residence in China. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
7、 问题:According to its scale, the simplest quadrangle courtyard is the one gate courtyard. There are also courtyards with two, three or more gates.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
8、 问题:Located in the center of Beijing, the Forbidden City faces Tian’an men Square in the front, with Jingshan Park at its back, Wangfujing Street at its east, and Zhongnanhai at its west.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
9、 问题:The architecture of Huizhou style is a unique architecture genre in Chinese architecture history.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
10、 问题:Suzhou is China’s well-known city of gardens,which tops all other cities both in the number and the artistry of gardens.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【
对
】
下方是付费阅读内容:本平台商品均为虚拟商品,无法用作二次销售,不支持退换货,请在购买前确认您需要购买的资料准确无误后再购买,望知悉!
完整答案需点击上方按钮支付5元购买,所有答案均为章节测试答案,无期末答案。购买后上方矩形框将出现已付费的隐藏内容。
如果点击【立即购买】不能跳转,请更新一下APP版本,如百度APP可能有兼容性问题,更新版本即可正常使用,或者换一个浏览器(如UC浏览器)再试试
期末考试可以联系客服付费代做,如有需要,请点击下方红字。
萌面人优惠券
一键领取淘宝,天猫,拼多多无门槛优惠券,购物省省省!
tips1.无门槛优惠券介绍:
普通优惠券,使用需要满足对应的门槛,如满99元减5元

无门槛优惠券,领券直接减30元,无任何使用门槛。

tips2.购物安全
本平台只收集分享优惠券信息,购买商品仍然在各大电商平台。同时享受对应的售后保障,不满意随时可以退换货!
如需了解详情请点击下方红字:
萌面人优惠券APP下载
支持安卓,苹果,PC电脑等设备,可查看各种大学网课答案,可一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券
详情请点击下方红字:
更多信息:如何找到本平台?
方法一:
点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人 网站!

方法二:
点击下方链接,或者打开手机浏览器扫一扫,进入 萌面人资料铺 网站!

方法二:
打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺
本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案
点击这里,可查看公众号功能介绍

为了下次更快打开本网站,建议在浏览器添加书签收藏本网页。
添加书签方法:
1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页
2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页