《语言学概论(海南大学) 》mooc慕课答案2026年版 | 萌面人

《语言学概论(海南大学) 》mooc慕课答案2026年版


系统,该说法正确。】 11、 问题:Now linguists have kno


2020-03-09到2020-08-28

Chapter One: Invitations to Linguistics 第一单元语言学导论测试

1、 问题:Chomsky made the distinction between ___.
选项:
A:competence and performance
B:comparative linguistics and historical linguistics
C:langue and parole
D:microlinguistics and macrolinguistics
答案: 【competence and performance

2、 问题:As modern linguistics aims to describe and analyze the language people actually use, and not to lay down rules for “correct” linguistic behavior, it is said to be _____.
选项:
A:prescriptive
B:descriptive
C:sociolinguistic
D:psycholinguistic
答案: 【descriptive

3、 问题:“I can refer to Confucius even though he died 2000 years ago.” This shows that language has the design feature of ____.
选项:
A:arbitrariness
B:duality
C:displacement
D:creativity
答案: 【displacement

4、 问题:In broad terms, linguists agree to define language as a system of ____vocal symbols used for human communication.
选项:
A:arbitrary
B:motivated
C:conventional
D:dual
答案: 【arbitrary

5、 问题:There are some well-known theories about

the origin of language, among which______ proposes an extremely specific connection between physical and oral gesture.
选项:
A:the oral-gesture theory
B:the bow-wow theory
C:the pooh-pooh theory
D:the yo-he-ho theory
答案: 【the oral-gesture theory

6、 问题: holds that language originated from people’s imitations of animal cries and other sounds heard in nature.
选项:
A:The pooh-pooh theory
B:The bow-wow theory
C:The divine-source theory
D:The yo-he-ho theory
答案: 【The bow-wow theory

7、 问题:When people use language to express attitudes, feelings and emotions, people are using the ______function of language.
选项:
A:recreational
B:emotive
C:phatic
D:metalingual
答案: 【emotive

8、 问题:Which of the following statements is NOT true?
选项:
A:Language consists of the systems of sounds and grammar.
B:Language is instrumental.
C:Language is a system of symbols.
D:Language is social and conventional.
答案: 【Language consists of the systems of sounds and grammar.

9、 问题:By is meant the property of having two levels of structures, such that units of the primary level are composed of elements of the secondary level and each of the two levels has its own principles of organization.
选项:
A:duality
B:displacement
C:productivity
D:arbitrariness
答案: 【duality

10、 问题:All languages have three major components: a sound system, a system of lexicogrammar and a system of semantics.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【所有语言都包含语音系统,词汇语法系统和语义系统,该说法正确。】

11、 问题:Now linguists have known the specific origins of human languages.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【目前语言学家对人类语言的确切起源还无法知晓,因此该说法不正确。】

12、 问题:“Language operates by rules” is a fundamental view about language.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【“语言的运行要依赖规则” 这是语言学界关于语言的一个基本观点。该说法正确。】

13、 问题:When people use language to indulge in itself for its own sake, people are using the poetic function of language.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【根据Jakobson的观点,人们为了欣赏语言本身的妙处而使用语言,即是语言诗学功能的体现。】

14、 问题:According to Halliday’s theory of metafunctions of language, interpersonal function enacts social relationship.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【根据韩礼德的语言元功能理论,语言的人际功能使人际关系得以确立。该说法正确。】

15、 问题:According to Chomsky, a language user’s underlying knowledge about the system of rules is called his linguistic performance.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误
分析:【乔姆斯基认为语言使用者对于语言规则体系的潜在的知识是他的语言能力,不是语言表现;该说法错误。】

16、 问题:The bow-wow theory is based on the fact that modern languages have some words with pronunciations which seem to echo natural souds.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确
分析:【吠声理论的建立是基于现代语言所包含的一些词汇的发声和自然界的声音相似这一事实。该说法正确。】

17、 问题:A synchronic description takes a fixed instant (usually, but not necessarily, the present) as its point of observation.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

18、 问题: Synchronic linguistics is the study of a language through the course of its history.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

Chapter Two: Phonetics 第二单元语音学测验

1、 问题:The study of the production of speech sounds is closely connected with ______.
选项:
A:articulatory phonetics
B:acoustic phonetics
C:auditory phonetics
D:arbitrary phonetics
答案: 【articulatory phonetics

2、 问题:The study of the perception of speech sounds is closely connected with .
选项:
A:auditory phonetics
B:acoustic phonetics
C:arbitrary phonetics
D:articulatory phonetics
答案: 【auditory phonetics

3、 问题:Pair _____ doesn’t form a minimal pair.
选项:
A:gap and cap
B:pat and pad
C: tip and dip
D:cat and act
答案: 【cat and act

4、 问题:The classification and description of English consonants are based on _______.
选项:
A:the position of the tongue
B:the shape of vocal tract
C:narrow and broad transcription
D:the place and manner of articulation
答案: 【the place and manner of articulation

5、 问题:According to the manner of articulation, [m] is a _____.
选项:
A:bilabial
B:plosive
C:nasal
D:fricative
答案: 【nasal

6、 问题:In terms of the place of articulation, the following sounds [t], [n], [z] share the feature of ______.
选项:
A:palatal
B:alveolar
C:bilabial
D:velar
答案: 【alveolar


点击这里,查看后续答案①

点击这里,查看后续答案②(阿布查查更好用)


wn the specific origins of human languag


猜你喜欢
中国大学mooc慕课答案快速搜索教程
《计算机接口技术(成都理工大学) 》mooc慕课答案2026年版
《金羽飞扬——世界冠军的羽毛球课堂(通识课课程包课程) 》mooc慕课答案2026年版
《体育科学研究方法(齐鲁师范学院) 》mooc慕课答案2026年版
《局域网组建(新疆天山职业技术学院(本科)) 》mooc慕课答案2026年版
《方剂学(1)刘宏艳(天津中医药大学) 》mooc慕课答案2026年版
《药物化学(河北医科大学)1450726855 》mooc慕课答案2026年版
《美国文学(19世纪)(黄冈师范学院) 》mooc慕课答案2026年版
《通用学术汉语:思辨与表达(浙江大学)1467136476 》mooc慕课答案2026年版
《现代舞与编舞技法(广西科技大学) 》mooc慕课答案2026年版
《统计学(新疆理工学院)1452530501 》mooc慕课答案2026年版
《2020秋哲学与人生(郑林娟) 》mooc慕课答案2026年版
《无机与分析化学(常州大学) 》mooc慕课答案2026年版
《中国古代文学A(南京师范大学)1465696443 》mooc慕课答案2026年版
《人文视野中的生态学(通识课专用学校云(龙远)) 》mooc慕课答案2026年版
《棒球(上海外国语大学) 》mooc慕课答案2026年版
《单片机应用(北京联合大学) 》mooc慕课答案2026年版
《C语言程序设计精髓(DJX周亚运)(柳州工学院) 》mooc慕课答案2026年版
《数学分析(华东交通大学) 》mooc慕课答案2026年版
《物理化学(二)(大连理工大学)1464750445 》mooc慕课答案2026年版
《高等数学(四)(朱健民)(国防科技大学) 》mooc慕课答案2026年版
《数学教育综合选讲(废课)(天水师范学院) 》mooc慕课答案2026年版
《药物质量与安全(中国药科大学)1467131639 》mooc慕课答案2026年版
《2020秋通识-当代社会中的科学与技术(南京大学) 》mooc慕课答案2026年版
《食物与健康(东南大学)1450438466 》mooc慕课答案2026年版
《幼儿园班级管理(北部湾大学) 》mooc慕课答案2026年版
《足球裁判法(湖南人文科技学院) 》mooc慕课答案2026年版
《高级英语II(运城学院) 》mooc慕课答案2026年版
《中国近现代史纲要(河北师范大学汇华学院)1450593451 》mooc慕课答案2026年版
《针灸推拿学(滨州医学院)1461659464 》mooc慕课答案2026年版
《国际金融学(山东大学) 》mooc慕课答案2026年版
《金融工程学(刘兵)(南京财经大学) 》mooc慕课答案2026年版
《微观经济学(景德镇陶瓷大学)1450749741 》mooc慕课答案2026年版
《人文社会医学四(南方医科大学)1450695444 》mooc慕课答案2026年版
《2021秋公选-走进地理学(南京大学) 》mooc慕课答案2026年版
《2021年春农业植物病理学SPOC(罗朝喜)(华中农业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《MAYA(山东外事职业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《唐诗经典(海南热带海洋学院) 》mooc慕课答案2026年版
《财务报表分析(宿迁学院) 》mooc慕课答案2026年版
《礼仪与职业形象设计(西华师范大学) 》mooc慕课答案2026年版
《数学分析(3)(南昌大学) 》mooc慕课答案2026年版
《机械制图2(郑州轻工业大学)1467126450 》mooc慕课答案2026年版
《电机学(华中科技大学) 》mooc慕课答案2026年版
《环境仪器分析(湖北民族大学) 》mooc慕课答案2026年版
《建筑供配电与照明(金陵科技学院) 》mooc慕课答案2026年版
《C语言程序设计(江苏海洋大学)1003777021 》mooc慕课答案2026年版
《食品营养与健康(四川工商职业技术学院)1466865471 》mooc慕课答案2026年版
《职业生涯发展与规划(四川工程职业技术学院) 》mooc慕课答案2026年版
《2021年春 工程力学I(吴艾辉)(同济大学) 》mooc慕课答案2026年版
《网络信息资源获取与管理(广州中医药大学) 》mooc慕课答案2026年版
《卫生经济学(南方医科大学)1464046450 》mooc慕课答案2026年版
账户
更新
搜索
帮助
答案目录